WATERGEEST

dagboek van een early vutter

Digitale camera’s | Olympus lanceert spuuglelijke retrostyle OM-D

2 reacties

Met de Pen was Olympus al de weg van de nostalgie ingeslagen. En gek genoeg trappen mensen met te veel geld op zak er nog in ook. Gek, want al dat nabouwen van camera’s uit de jaren zestig is net zo onnozel als het nabouwen van auto’s uit de jaren zestig. Ze zijn door de nostalgische looks veel duurder, maar je krijgt eigenlijk de techniek van een veel goedkoper produkt. Nep dus, een hype. Nu brengt Olympus eindelijk de tegenhanger van de G-serie van Panasonic uit. En dat doen ze dan niet in een normaal, eigentijds jasje, maar in de verpakking van de beroemde OM-spiegelreflexen uit de jaren zeventig en volgende. Het resultaat is een gewone spiegelloze systeemcamera met prima eigenschappen (wat geen wonder is want volgens kenners is het gewoon een E-5 zonder spiegel), maar ook met een paar zuperonnozele vondsten. Om te beginnen is daar de volstrekt overbodige bult bovenop van een imitatie prismazoeker. Die zit er niet in, het is gewoon een EVF. De enige reden voor de opbouw is dat de LCD veel te groot is gemaakt, zodat de zoeker omhoog moest. Verder zijn er de retro uitstulpingen die de camera mijns inziens nodeloos lelijk maken. Als je geen ruimte hebt voor de berg elektronica die er in moet, maak dan de hele body ietsje dikker, maar laat die walgelijke randjes weg. Kortom een wanprodukt, hoe goed hij technisch ook mag zijn. Ik hoop dat de industrie dit voorbeeld niet volgt, maar eens een keer nadenkt over wat echt handig zou zijn.

Advertenties

2 thoughts on “Digitale camera’s | Olympus lanceert spuuglelijke retrostyle OM-D

  1. Misschien hadden ze nog wat boddies over en dachten laten we kijken of we al het nieuwe spul er in kunnen proppen! Scheelt een ontwerp van een huis en hergebruik van bestaande mallen. Of zie ik dit te optimistisch

  2. Het gekke is dat ik serieus naar de OM-2 aan het kijken was omdat het zo’n mooie camera was. Maar toen kwam de Minolta Dynax. Dat was echt a different cookie.

Heb je zelf een mening? Geef hem hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s