WATERGEEST

dagboek van een early vutter

Leven als hulpje van de goden in Frankrijk

2 reacties

De vakantie ligt al weer weken achter me, maar bij het neuzen door de foto’s kwam ik een moment voor mezelf tegen. Tijdens een wandeling in de buurt van het plaatsje Brouenne kwamen we een oud landgoed tegen. Compleet met ommuring en naastliggende hoeve waar vroeger de dienstdoende boeren voor de inkomsten zorgden. Nu woonde er in een deel van de hoeve de tuinman van het goed. Van hem leerden we dat de heerlijkheid al eeuwen in bezit was van dezelfde familie en zelfs dat zij hier nog wel eens vertoefden als het opstrijken van bonussen en het speculeren met andermans geld hen teveel werd (dat laatste verzin ik hoor).
De tuinman, nog net zichtbaar op de tweede foto, rechts onder de hoge boom, was bezig om de paaltjes van een brugje schoon te spuiten en het bladafval op te vegen. Mijn gedachten droomden weg naar zulk een leventje. Lekker de hele dag, regen of buien maakt niet uit, de tuin van de strenge, maar jeugdige meesteres met aantrekkelijke proporties op orde houden. En dan natuurlijk ’s avonds in bed genodigd worden voor aanvullende diensten, omdat haar man des huizes eigenlijk homo bleek of anderszins niet bij haar aan de bak wilde. Leven als hulpje van god in Frankrijk. Best wel een droom, toch?

Advertenties

2 thoughts on “Leven als hulpje van de goden in Frankrijk

  1. En als je nou eens bij de heer des huizes (ruim op jaren, geen frisse Adonis) je overige horige verplichtingen na moest komen? Dan toch maar terug naar je nederige stulpje alhier zeker…

  2. Gek, die mogelijkheid kwam geen moment in mijn droom op! Discrimineer ik nou homo’s?

Heb je zelf een mening? Geef hem hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s