WATERGEEST

dagboek van een early vutter

Twitter kent miljarden volgers, maar wordt door niemand gelezen

5 reacties

Ik vroeg mij af hoe ik liefhebbers zou kunnen berichten dat er een nieuwe folder in het museum is opgenomen. Twitter leek mij de aangewezen weg. Je plaatst daar een kort berichtje, een tweet, van het type “folder van de morris marina toegevoegd” en mensen die dat leuk vinden gaan dan in het museum kijken. Om te controleren of het werkt heb ik afgelopen zondag gezocht naar twitteraars die actief zijn op het gebied van oude auto’s, je weet wel, die zo vervuilen. Ik vond een goede honderd twitteraars die ik ben gaan volgen. Dinsdag en woensdag heb ik een tweet geplaatst met daarin een link naar het museum. Wat denk je, geen enkele bezoeker in het museum. Conclusie: TWEETS WORDEN HELEMAAL NIET GELEZEN. Wel word ik nu gevolgd door twintig van die twitteraars. De helft is spontaan opgekomen, die hebben kennelijk gezocht op het woord “brochure”. De andere helft bestaat uit wederkwetteraars, die zien een bericht dat je hen volgt en klikken dan meteen op volgen, maar LEZEN, HO MAAR. Stop ik nou met twitter? Nee, helaas niet, want ik ken geen ander eenvoudig medium. Ik zal voortaan in het weekend berichten over nieuw opgenomen folders. Wil je het volgen, kijk dan op twitter.com: @brochuremuseum. Maar wees voorbereid: TWITTEREN DOE JE VOOR DE KAT Z’N KUT. En daarmee is het dus een mooie afspiegeling van ons bestaan.
Opmerking: de hoofdletters drukken in dit geval ergernis uit.

Advertenties

5 thoughts on “Twitter kent miljarden volgers, maar wordt door niemand gelezen

  1. En zijn er geen groepen op Facebook te vinden, waarop je reclame voor je museum kunt maken? Old cars of iets dergelijks?

  2. Na moeizaam en irritant onderzoek vond ik wat sneue mensen die in 2008 nog een bericht geplaatst hadden. Conclusie: ook Facebook is een orgie van zelfbevlekking.

Heb je zelf een mening? Geef hem hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s