WATERGEEST

dagboek van een early vutter

12-12-12: een bijzondere dag in al zijn weidsheid

Een reactie plaatsen

12-12-12. De wereld is nog niet vergaan. Dit zinnetje kwam voor in het onvergetelijke lied van Barend Servet, dat begon met de woorden: “Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan, waar komt die rotzooi toch vandaan?” Ach, dat waren tijden. Inmiddels ben ik vandaag 21 jaar getrouwd. Met mijn eigen lief. Zodat we dus samen 21 jaar getrouwd zijn. En daar zit een gevaarlijke symboliek in. Immers, nu zegt men dat de wereld op 21-12-12 zal vergaan. Da’s wel heel toevallig alles bij elkaar. Nou ja, in elk geval hebben we nog negen dagen samen. En als je huwelijk eindigt door het einde der tijden, dan kan niemand je dat nadragen.
Voordat je losbarst in felicitaties, het huwelijk als instituut zegt ons allebei helemaal niets. Wij zijn besmet door de jaren zestig en wij geloven dus nog in liefde en zorg voor elkaar, zonder een juridisch keurslijf. Net als we geloven dat je tien geboden kunt hebben zonder god; m.a.w. ethische normen zijn niet voorbehouden aan een religie. Wij zijn een beetje hippies, zeg maar. Ouderwets misschien, maar we zijn nog wel bij elkaar. Waarom we dan getrouwd zijn, zal die ene oplettende lezer vragen. Er kwam een kind aan en de wet was toen nog zo dat de jeugdzorg het zonder enige schroom van mij afgepakt had kunnen hebben, ware de moeder op enigerlei wijze overleden of anderzijds incapabel geworden voor het vervullen van het moederschap. Een halfjaar na het huwelijk werd de wet in gunstige zin aangepast, waardoor de erkende vader dezelfde rechten kreeg als de papieren vader. We hebben het toen maar zo gelaten. Zelf vieren we ons huwelijk wel, hoor. Maar dat is meer omdat wij elke kans aangrijpen om een glaasje te drinken.
12-12-12. De paus gaat voor het eerst twitteren. Ik vraag me af of hij er een glaasje op zal drinken. Ik denk het wel. Roomsen en wijn hebben samen immers ook een sterke band.
12-12-12. Ik zei het in de kop al, dit is een bijzondere dag.

Advertenties

Heb je zelf een mening? Geef hem hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s