WATERGEEST

dagboek van een early vutter

Hoort een Appelvink bij de Wintergasten?

2 reacties

apple vink kijkt mij niet aanNee, een malloot die een levensgevaarlijke Oehoe heeft gezien, hebben we hier nog niet. Wel zien dronkelappen ’s avonds laat regelmatig vossen op straat, maar die zijn er ook echt, dus dat is niet bijzonder. Na alle waanzin over de Oostvaardersplassen had ik in Almere wel iets spectaculairs verwacht. apple vink en profil Almeerder opgegeten door ondervoede Heckrunderen of iets dergelijks.Ik kom echter niet verder dan een kramsvogel vorige week en vandaag een mij onbekende vogel, die zich opvallend ophoudt in de boom tegenover mijn huis. Met de beste wil van de wereld kan ik er een Appelvink in herkennen. Het kopje is roder dan in de boeken en de snavel is veel lichter. Maar verder klopt het denk ik wel. Schiet mij maar af als ik het mis heb. Niet de vink.

Advertenties

2 thoughts on “Hoort een Appelvink bij de Wintergasten?

  1. Volgens mij heb je het helemaal goed. In onze tuin zie ik alleen de gewone vink. Maar dan hebben wij weer wel spechten, kepen, groenlingen, Vlaamse gaaien, putters, staartmezen en het gewone spul.

    • Groenlingen en mannetjesputters zien ik hier ook, plus een verdwaalde valk die de mussen uit de rozenzuilen probeert te plukken. Maar bijv. koperwieken en spotvogels zouden wel leuk zijn. Het liefst heb ik natuurlijk een gewelddadige oehoe. Maar dan maar één nachtje i.v.m. het luidruchtige geoehoe ’s nachts.

Heb je zelf een mening? Geef hem hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s