WATERGEEST

dagboek van een early vutter

Verbouwing van het Foldermuseum nadert voltooiing

3 reacties

In grote lijnen zit het werk er op. Alle pagina’s zijn klaar. Alleen moeten de links nog in orde gemaakt worden, zodat zij ook op de server werken. En verder moet er natuurlijk nog flink getest worden of alles werkt als bedoeld.
In deze nieuwe versie zijn de bladerpagina’s met de folders onveranderd gebleven. Aangepast zijn de navigatiepagina’s, waarmee je kunt kiezen door welke folder je wilt bladeren, en de pagina’s met informatie over het museum. Deze beide groepen pagina’s zijn onder één menu gebracht, hetgeen veel overzichtelijker is dan in de oude situatie, waarbij je eerst terug moest naar een soort wegwijzerpagina. Dat menu is een zogenaamd dropdown menu, waarin je een lijstje keuzes per groep krijgt aangeboden, als je met de muis over de groep beweegt. Wat bijzonder is aan het menu is dat het verborgen blijft tot je met de muis het woord MENU aanwijst. Technisch zou dit menu een makkie moeten zijn volgens de nerdjes, maar ik zal jullie de hoofdpijn besparen die ik er van kreeg, mede doordat geen van de voorbeelden op het internet bleek te werken. Ik moest dus alles zelf uitzoeken. En dat was niet makkelijk, omdat het stukje HTML (de taal waarmee je een website bouwt) dat nodig is voor het maken van een menu krankzinnig gedrag vertoont. Het is dus kennelijk nooit bedoeld geweest voor het maken van een dropdown menu. Een tweede verbetering van het nieuwe menu is dat het niet in de pagina’s staat, maar er bij het laden van de pagina wordt ingelezen. Het staat maar één keer op de server en ik hoef het dus ook maar één keer te wijzigen als er iets bijkomt.
De andere grote verandering naast een nieuw menu is dat ik de hoeveelheid code drastisch verminderd heb. Met name heb ik alle containerobjecten weggegooid (op één na). Alles is nu weer heel erg tekstgebaseerd, zoals HTML ooit bedoeld was. In theorie leidt deze opruiming tot snellere laadtijden, wat vooral voor mobiele apparaten belangrijk is. Gelukkig blijkt het nieuwe menu ook onder Android 4 goed te werken.
Op de voorbeeld pagina zie je het menu uitgerold over de pagina met camerafolders. De cursor staat op de (groene) link naar de pagina met DAF folders.

Advertenties

3 thoughts on “Verbouwing van het Foldermuseum nadert voltooiing

  1. Ondanks de hoofdpijn een heel mooi resultaat. Ik zie aleen nog niet een dropdown menu onder camera’s. Dit staat ook niet onder MAP dus dat zal nog wel iets zijn dat je meot toevoegen

  2. Sorry, ik was te vlug. De camera’s heb je nog niet gerubriceerd, zoals je wel bij de cars hebt gedaan.

Heb je zelf een mening? Geef hem hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s