WATERGEEST

dagboek van een early vutter

Aangespoeld op Mysterious Island

Een reactie plaatsen

Ondanks het vele werk aan het foldermuseum had ik af en toe ook nog tijd om een spel te spelen. Het was Return To Mysterious Island, waar ik al een tijd terug aan begonnen was. Een rare titel overigens, want hoofdpersoon Mina die op het eiland is aangespoeld nadat haar zeilboot is vergaan, is daar nog niet eerder geweest. Niks Return dus. Maar aan het einde wordt de betekenis van de titel wel duidelijk.
Het leuke van dit spel vind ik de betekenisvolle puzzels. Je moet bijvoorbeeld aan eten zien te komen, je moet materiaal vinden voor een trap, een touwladder enz. Dit soort spellen is veel beter te verteren dan die waarbij je na elk stukje voortgang weer een domme puzzel moet oplossen, een schaakbordpuzzel, een schuifpuzzel, irritant gewoon.
Als je een poosje op het eiland bezig bent zie je tekenen van bewoning, steeds meer. Maar je bent al ver over de helft als duidelijk begint te worden waar je precies bent. Het is het eiland waar kapitein Nemo zich schuilhield met zijn Nautilus. Uiteindelijk krijgt Mina een droom waarin Nemo haar verzoekt zijn lijk op te sporen en netjes te begraven. Vanaf dat moment komt het spel in alle opzichten in een stroomversnelling. Het wordt ook steeds dreigender en als je de Nautilus ontdekt wordt je geconfronteerd met bewakingsrobots die je uit willen schakelen. Gelukkig heb je een oud geweer gevonden dat je aan de praat kunt krijgen. Daarmee kun je alle robots vrij gemakkelijk uitschakelen. De onderdelen van de robots moet je wel verzamelen, want daar kun je later nog iets mee.
Als Mina tenslotte op de Nautilus komt blijkt het schip er niet best aan toe. Er mee wegvaren kan zij wel vergeten. Op het schip verschijnen ook de eerste echte puzzeltjes, maar ze zijn niet al te moeilijk. Vanaf dit moment dendert het spel naar het einde, dat zoals bij vrijwel alle spellen erg onder de maat is. Niettemin vond ik het een erg leuk spel, vooral vanwege de geintegreerde puzzels. Het is zeker het beste spel naar aanleiding van Jules Verne verhalen.

Advertenties

Heb je zelf een mening? Geef hem hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s