WATERGEEST

dagboek van een early vutter

Mailing Foldermuseum onthult de menselijke tekortkomingen

Een reactie plaatsen

Van 18-23 augustus verstuurde ik een mailing over het vernieuwde museum naar mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij de klassieke auto’s waarvan ik folders toon. Je zou verwachten dat iemand met een warm hart voor auto’s van bijv. het merk Triumph blij zou zijn als hij door folders zou kunnen bladeren. Maar de cijfers zijn ontnuchterend.
Ik schreef 330 clubs/instellingen aan. 5 reageerden waarvan 1 negatief. Het aantal bezoekers nam iets toe, ongeveer 60 bezoekers in deze periode. Meer folders werden ook echt bekeken, ongeveer 10 keer zo veel. Dat zijn waarschijnlijk de mensen die het museum niet kenden. 20% van de bezoekers bekeek helemaal niks, 40% bekeek hooguit een enkele pagina, maar geen folder. Nu moet ik bij dat laatste percentage een kanttekening maken: eerdere analyses hebben aangetoond dat meer dan 10% van de bezoekers niet weet dat een tekst die van kleur verandert op een link duidt. Die mensen hebben ooit geleerd dat een link onderstreept is en daar blijven ze kennelijk bij.
Andere bevindingen zijn weer wel leuk. Zo hebben autoclubs met hooguit 30 levende leden in Angelsaksische landen vaak een bestuur van meer dan 12 personen, waaronder zeker een president, een vice-president en een chairman. Duitse clubs hebben vaak 3 voorzitters die genummerd zijn vanaf Vorsitzende 1. Nieuw-Zeelanders, Canadezen en Australiërs zijn het meest spontaan en enthousiast. Amerikanen, Engelsen, Fransen en Nederlanders zijn heel wantrouwig, soms zelfs vijandig. Duitsers bekijken bij een eerste bezoek werkelijk elke folder en blijven dan soms anderhalf uur, Deutsche Gründlichkeit. Oh ja, er is zelfs ooit iemand uit Noord-Korea langs geweest, een partijbons waarschijnlijk.

Advertenties

Heb je zelf een mening? Geef hem hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s