WATERGEEST

dagboek van een early vutter

Met een schilderij van Ineke ten Kaate op weg naar het mecenaat?

Een reactie plaatsen

We voelden ons altijd heel wat, met een echt schilderij aan de muur. Mecenassen voelden we ons dankzij het originele doek van Najah waar we in 2002 per ongeluk tegenaan liepen bij de galerie in Almere Haven. Nou ja, het was eigenlijk een ander schilderij waar we tegenaan liepen, maar dat bleek al op geniepige wijze aan een ander verkocht. Het schilderij dat we wel kochten was nog vrij en net zo leuk. Het stelt ons inziens een cosmopolitische stad voor, waar alle geloven zusterlijk naast elkaar kunnen gedijen, zonder achterbakse belastingen voor andersgelovigen.
Met het eerste schilderij was echter slechts de helft van de kale muurplekken bedekt. Dus keken wij vol goede hoop uit naar een volgende aanwinst. Maar net als één keer een beetje winnen in de loterij geen enkele garantie op toekomstige herhalingen biedt, bood ook het eerste doek geen houvast voor het vinden van een volgend. Er kwam wel eens wat voorbij, maar dan was het net niet helemaal wat we ervan dachten of we kregen buikpijn van de prijs. Tot we een mailing van onze galerie kregen waarin een aardig plaatje stond. Ter plekke kijkend wisten we het natuurlijk weer niet, maar gelukkig bleek het een serie. En het derde schilderij in de reeks was raak. Het doek van Ineke ten Kaate moet een Forêt Inspirée Rouge voorstellen. Persoonlijk denk ik eerder aan de Kristallen Aarde van schrijver J.G. Ballard. Het hangt op de lege plek boven de bank.
Nu voelden we ons pas echt mecenassen, meetellend in de wereld der kunsten. Maar ons mecenasdom was van korte duur. Want al snel leerden we via via dat in bepaalde kringen één schilderij een lege dop is. Twee schilderijen zijn een half ei en je begint pas voorzichtig mee te tellen als beschermheer der kunsten vanaf drie kunstwerken. Helaas zitten er geen kale plekken meer op de muren, dus zullen we halfweg ons mecenaat blijven steken.

Heb je zelf een mening? Geef hem hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s