WATERGEEST

dagboek van een early vutter

Een wandeling langs het volkseigen Dashorster klompenpad bij Scherpenzeel

Een reactie plaatsen

Veel Nederlandser kan een lanschap niet. Op 9 mei wandelden we het Dashorsterpad dat ten noorden van Scherpenzeel ligt.knotwilgen langs het dashorsterpad Een kanaaltje met vistrappen bij de stuw, knotwilgen, oude bomen, zelfs een driehonderd jaar oude linde, helaas ook moderne veeschuren en als toetje een wonderlijke burgerschietbaan. Echt heel veel bijzonders was er niet te zien. Maar het grootste deel van de tocht is wel heel landelijk. De beloofde ijsvogel hebben we ook niet gezien. Maar eerlijk gezegd heb ik die nog maar twee keer in mijn leven gezien, en dan altijd op plaatsen waar ie niet beloofd was. lindenlaan op het DashorsterpadDus dat soort beloftes vertrouw ik toch al niet. Wellicht is er een stagiair van een toerisme opleiding op de folder gezet. En daar leer je vast het uiterste uit een gebied te halen.
Het enige echt bijzondere, waar we nog bijna aan voorbij liepen, was de schiebaan uit 1901. Op een langgerekt terrein liggen drie rijen heuvels met een doorgang.de schietbaan aan het Dashorsterpad Doorheen (ik steun het Vlaams als verrijking van de Nederlandse taal) de drie doorgangen moest je schieten. Zo voorkwam men dat abusievelijk afgeschoten kogels alle kanten op konden waaieren tot in de toevallig passerende dominee aan toe. Al met al een heel leuke wandeling.
Volkseigen zult u zeggen. Een moment van boosheid. Soms overvalt me dat als ik lees over het beschermen van “onze nationale waarden”. Wat voor waarden heeft een volk dat zijn koning laat koekhappen en pleepotgooien?

Advertenties

Heb je zelf een mening? Geef hem hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s