WATERGEEST

dagboek van een early vutter

Bestandsconversie Foldermuseum voltooid

Een reactie plaatsen

Vandaag 12 november, precies 3 maanden nadat tests hadden uitgewezen dat PageFlip5 de nieuwe bladersoftware zou worden, ben ik klaar met de conversie van alle bestanden naar het nieuwe format. Tegelijk heb ik de presentatie van alle vouwbladfolders aangepast en de nieuwste versie van Lightbox geïnstalleerd. Toevallig is het ook nog eens de dag dat Rosetta-lander Philae poogt op de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko te landen. Ik hoop dat het daar net zo goed gaat als hier. En tenslotte is het de dag na 11 november, waarop ons is gebleken dat lollies niet populair meer zijn.
Op het eerste gezicht is de nieuwe bladersoftware een enorme verbetering. De ontwerper heeft kennelijk de goede API gebruikt om de plaatjes te downloaden, want het gaat razendsnel in vergelijking met de oude software en de concurrentie. Daardoor kan ik de plaatjes groter maken, wat nodig is in verband met de komst van de 4K schermen (3840 x 2160 pixels in plaats van 1920 x 1080 pixels). Een minpuntje is dan weer dat het nieuwe scherm minder mogelijkheden biedt. De achtergrond met logo’s moest ik weglaten en de kleurrijke balken waren ook een probleem. Voordeel is dan weer dat alle aandacht uitgaat naar de folder. Het verschil is goed te zien op de afbeeldingen.
Toch is nog niet alles botertje tot de boom. Als je een folder al hebt bekeken met de oude software en je hebt browsercache geactiveerd (die staat standaard aan), dan staan de oude versies gewoon nog op schijf en zie je niks van de nieuwe. Nog erger wordt het als een folder ergens op een proxyserver staat. Want dan kan bijvoorbeeld een hulpbestand weggegooid zijn, waardoor de browser op zoek gaat naar de missende delen die er niet allemaal meer zijn. Het regent nu foutmeldingen in mijn Webmaster Tools van Google. Er zit helaas niets anders op dan wachten tot alle ouwe zooi verdwenen is. Wie durft nog te zeggen dat het internet zo modern is?

Advertenties

Heb je zelf een mening? Geef hem hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s